Naši herojiSjećanja na likove i djelaVIJESTI

Sjećanje na heroje Grmuško-srbljanskog platoa

U naselju Jezero večeras je održana tradicionalna manifestacija „Junski dani otpora“ kojom se mještani Spahića, Srbljana, Jezera i drugih naselja, prisjećaju najtežih trenutaka tokom agresije na tadašnji Bihaćki okrug i državu BiH. Mjesna zajednica Srbljani i ove godine organizirala je prigodan sadržaj kojim se prisjetilo na historijsku činjenicu koja govori da je na liniji fronta dugoj 15 km poginuo 371 borac, od kojih 84 iz MZ Srbljani.

„Mi se svake godine okupljamo i prisjećamo ovih dana, ali isto tako na ovoj manifestaciji očekujemo da svi nivoi vlasti povedu više računa o herojskom Grmuško-srbljanskom platou i njegovim stanovnicima koji su dali nemjerljiv doprinos u odbrani države BiH“- kazao je Nijaz Malkoč, predsjednik MZ Srbljani.

U ime Grada Bihaća prisutnima se obratio Jasmin Stambolija, Savjetnik gradonačelnika koji je u svom obraćanju kazao je da dolazak na herojski Grmuško-srbljanski plato za svakog istinskog patriotu znači dvije stvari, prisjećanje na heroje i prenošenje istine na buduće naraštaje.

O ratnim dešavanjima i herojskoj borbi boraca 5. korpusa Armije R BiH prisutnima su govorili su ratni komandanti Amir Avdić i Esad Bašagić.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button