ŠTRAPARIJADAVijesti

U SUSRET 15. MEĐUNARODNOJ ŠTRAPARIJADI U IZAČIĆU – LJUBITELJI KONJA I KONJIČKOG SPORTA PRIPREMITE SE…

ŠTRAPARI SE VRAĆAJU NA SCENU

Pandemija virusa korona uzela je svoj danak – proteklu godinu bili smo uskraćeni za štraparske predstave, sve popularnijeg konjičkog sporta na bh. prostorima.

Ova godina bi mogla biti znatno povoljnija, a osvjedočeni ljubitelj najplemenitijih životinja, konja i komnjičkog sporta, te jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih štrapara, Samir Aličić iz Izačića, ulaže napore da tako i bude, te će nam 24. jula 2021. godine prirediti 15. MEĐUNARODNU ŠTRAPARIJADU.

IZAČIĆKA ŠTRAPARIJADA POODAVNO JE PREVAZIŠLA LOKALNE OKVIRE I DANAS VAŽI ZA JEDNu OD NAJBOLJE ORGANIZOVANIH U REGIONU A UJEDNO JE I JEDAN OD NAJBOLJIH PROMOTORA NAŠEG IZAČIĆA

Ne propustite priliku. Ne ukazuje se svaki dan. Uživati u događajima čiji glavni akteri su, sa naših prostora gotovo isčezli i zaboravljeni ati ljepotani, nešto je posebno. Ne održava se štraparijada u Izačiću svaki dan, već, zahvaljujući Samiru Aličiću, jednom, ili dva puta godišnje.

Ovakvi i slični događaji, koji se održavaju na bh. prostorima, neizmjerno doprinose zbližavanju ljudi, što nam je u ova tmurna vremena ite kako, svima, prijeko potrebno, te ih svakako bezrezervno treba podržavati.

Samir Aličić je jedan od ljudi iz branše štrapara koji sa svojim saradnicima i prijateljima svemu tome i daje ogroman i nemjerljiv doprinos.

Zato, dobro došli na najveću smotru konja šlajsera na ovim prostorima – 15. međunarodnu štraparijadu u Izačiću.

Datum održavanja: 24. 7. 2021. godine

Mjesto održavanja: Stadion Karaula Izačić

Organizator: Samir Aličić

Izačić vas očekuje, stadion Karaula je u potpuno novom ruhu i 100% spreman, dobro došli!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button