ŠTRAPARIJADAVijesti

CIGO I MAKS ŠAMPIONI IZAČIĆA, ORGANIZATORU ČISTA 10-KA

Istinski profesionalci nikad ne pitaju za cijenu uspjeha. Bitno im je ostati dosljedan i držati se principa koje profesionalizam nalaže.

Organizator tradicionalne međunarodne štraparijade “Izačić 2018”, Samir Aličić, opravdao je povjerenje publike a i štrapara učesnika i zaslužuje čistu desetku za priređeni događaj.

Jaka kiša koja je pratila centralni dio štraparijade 31. 3. 2018. godine, onemogućila je održavanje štraparskih borbi u teškoj, lakoj, te u kategoriji sanaca, pa je organizator odlučio, kako publika i natjecatelji ne bi ostali oštećeni, da se u navededenim kategorijama borbe održe naknadno.

Borbe su održane jučer, 7. 4. 2018. godine, a u najjačoj kategoriji, parovi, slavio je tim Dušana Lukića Ducelje čiji je dvojac, Cigo i Maks, bio neprikosnoven. Drugo mjesto u teškoj kategoriji osvojio je tim Gas Petrol (Tarzan i Dorat), a treće Fuad Hadžić (Bećari).

U srednjoj kategoriji, parovi, prvo mjesto osvojio je Zis (Rubini), drugo Ducelja (Vihor i Garo), a treće Zeko (Šargo i Vihor).

Poredak u kategoriji samaca izgleda ovako:
1. Zis (Rubin)
2. Zeko (Šargo)
3. Samir Aličić (Bećar)

Čestitke pobjednicima, organizatoru i vjernoj publici.

Pobjednička vuča:

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button