VAŽNO, OBAVEZNO PROČITAJTE: Kreće akcija uklanjanja pasa lutalica sa gradskih ulica

Služba za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove u suradnji sa JP „Veterinarska stanica“ Bihać i JKP „Komrad“ d.o.o. Bihać u vremenskom periodu od 14.03.2017.godine do 30.05.2017. godine realizirati će akciju „Kućni ljubimac“. Akcija za cilj ima uklanjanje pasa lutalica sa ulica i trgova, ispred škola i bolnica i stavljanje istih pod nadzor, pri čemu će se posebna pažnja obratiti na opasne pse (pas koji je već napao čovjeka, psi koji svojom veličinom i agresivnošću predstavljaju prijetnju).

Svim građanima upućujemo poziv da prijave i izvrše registraciju i čipiranje pasa u vlasništvu. Građani Bihaća Odsjeku za inspekcijske poslove pri gradskoj upravi Bihaća mogu prijaviti vlasnike koje drže kućne ljubimce u stanovima ili dvorištima, a isti nisu registrirani i prijavljeni.
Akciju „Kućni ljubimac“, istovremeno sa tri tima, zajednički će provoditi zaposlenici JP „ Veterinarska stanica“ d.o.o. Bihać i JKP „Komrad“ d.o.o. Bihać, te komunalni redari Službe za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove. Akcija će se provoditi svaki radni dan (u dane vikenda po potrebi) u ranim jutarnjim satima ili u vremenu najvećeg okupljanja pasa lutalica po određenim lokalitetima do okončanja akcije.

Ovim putem upozoravamo građane da će ometanje izvođenja akcije biti sankcionirano od nadležnih inspekcijskih službi i policije. Vlasnici pasa koji za vrijeme akcije ne prijave psa za čipiranje biti će sankcionisani u skladu sa propisanim zakonskim odlukama.

Službe za komunalne djelatnosti, vode,
zaštitu okoliša i inspekcijske poslove grada Bihaća

Rejting

  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10

    Score

Korisnička ocjena: 0 ( 0 Glasova )Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.