VIJESTIVikići/Izačić

VIKIĆI: Još jedan primjer kako uz malo mašte i truda uljepšati dvorište (FOTO/VIDEO)

[metaslider id=7181]

Po samoj svojoj prirodi čovjek je kreativno biće: voli maštu pretakati u djela, stvarati nova dobra i vrijednosti, eksperimentisati, učiti, prenositi znanje na druge, tražiti način kako si uljepšati i učiniti život lakšim te svrsishodnijim… voli se stalno dokazivati i pokazivati koliko doista vrijedi i u svemu tome uživati.

Nedavno, u par navrata, imali smo priliku predstaviti vam osobe – pojedince, kao i kolektive na području MZ Izačić, koji svojim radom, trudom, ili angažmanom, zavređuju više pažnje i publiciteta.

Ovaj put, u jeku ekstremno visokih temperatura, što će priču dodatno učiniti ljepšom, donosimo vam foto i video zapis koji prikazuju jednu prekrasnu funkcionalnu fontanicu u dvorištu Halila Beganović iz Vikića.

Naime, Halil je s’ neznatnim financijskim sredstvima, uz malo volje i truda, svoju kreativnu nadarenost i maštovitost pretvorio u korisno i predivno djelo.

Iskoristio je jednu staru neupotrebljivu vjetrenjaču, improvizovao sam vodenu pumpu, izgradio – iskopao neveliku sabirnicu za vodu (bara – bazen) te je nastanio ribom, čije okruženje je popločao prirodnim kamenom i rezultat je tu: prekrasna fontanica u dvorištu – za oči lijepo, za dušu smirujuće i relaksirajuće.

U ovoj priči ne želimo ništa dodatno uljepšavati, već vama cijenjeni čitaoci prepustamo da nakon pregledanog foto i video zapisa date svoj sud, a mi ćemo se potruditi da iduće godine organizujemo izbor najljepšeg dvorišta u MZ Izačić – Vikići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button