VijestiVikići, Izačić

“ZUBAN” na terenu, radi se, hoće li i Čavnik, gdje je stanje najalarmantnije, biti riješen?

Doduše, fotografije su od petka, 16. 01. 2015. godine, kada je izvođač radova – firma d.o.o. “ZUBAN” nastavio sa postavljanjem samonosivog kabla na betonke stupove koji već poodavno stoje bez namjenske i upotrebne funkcije.

Da li su radovi nastavljeni do danas, a nadamo se da jesu, nemamo frišku informcijum, međutim, ima još važnih pitanja: kako javljaju mnogi mještani Čavnika, kod njih je stanje sa električnom energijo alarmantno, pa se stoga s pravom pitaju, hoće li se radovi na rekonstrukciji izvoditi i kod njih, ili će i dalje ostati slijepo crijevo cjelokupnog naselja.

Zbog problema u radu kućanskih aparata i druge opreme u domaćinstvu, neki od mještana Čavnika bili su prinuđeni individualno intervenirati u Elektrodistribuciji Bihać, gdje su ih nadležni organi uvjeravali da će rekonstrukcija niskonaponske mreže i u tom dijelu naselja biti riješena ove godine.

Živi bili pa vidjeli, iskreno se nadamo da hoće, u protivnom, mještani Čavnika najavljuju agresivniji pristup u rješavanju ovog gorućeg problema, jer kako kažu, na trenutnoj struji, em ne mogu ni klukušu ispeći, em im, zbog nakrivljenih i trulih stupova, ista o glavi radi.

vikici.el22

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button