VIJESTIVikići/Izačić

“ZUBAN” na terenu, radi se, hoće li i Čavnik, gdje je stanje najalarmantnije, biti riješen?

Doduše, fotografije su od petka, 16. 01. 2015. godine, kada je izvođač radova – firma d.o.o. “ZUBAN” nastavio sa postavljanjem samonosivog kabla na betonke stupove koji već poodavno stoje bez namjenske i upotrebne funkcije.

Da li su radovi nastavljeni do danas, a nadamo se da jesu, nemamo frišku informcijum, međutim, ima još važnih pitanja: kako javljaju mnogi mještani Čavnika, kod njih je stanje sa električnom energijo alarmantno, pa se stoga s pravom pitaju, hoće li se radovi na rekonstrukciji izvoditi i kod njih, ili će i dalje ostati slijepo crijevo cjelokupnog naselja.

Zbog problema u radu kućanskih aparata i druge opreme u domaćinstvu, neki od mještana Čavnika bili su prinuđeni individualno intervenirati u Elektrodistribuciji Bihać, gdje su ih nadležni organi uvjeravali da će rekonstrukcija niskonaponske mreže i u tom dijelu naselja biti riješena ove godine.

Živi bili pa vidjeli, iskreno se nadamo da hoće, u protivnom, mještani Čavnika najavljuju agresivniji pristup u rješavanju ovog gorućeg problema, jer kako kažu, na trenutnoj struji, em ne mogu ni klukušu ispeći, em im, zbog nakrivljenih i trulih stupova, ista o glavi radi.

vikici.el22

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button