MZ IZAČIĆ: POZIV NA OBILJEŽAVANJE 23. GODIŠNJICE OSLOBAĐANJA BUGARA I ČAVNIKA

Dana 26. 1. 2018. god. (petak) obilježit će se 23. godišnjica oslobađanja Bugara i Čavnika

26. 1. 1995. godine jedinice 5. korpusa AR BiH oslobodile su rejon Bugara i Čavnika. U nepoštednim borbama živote je izgubilo više boraca sa područja bihaćke i cazinske općine – iz naselja: Vikići, Mala Peć, Izačić, Gata…

Mještani Vikića, u znak sjećanja i zahvalnosti, poginulim borcima, vlastitim sredstvima 2010. god. izgradili su spomen obiljeje na Čavniku – Bugaru.

Upravo na Čavniku, kod spomen obilježja, mještani Izačića, Vikića, Male Peći, Gate i okolnih naselja, te demobilisani borci, porodice poginulih, ratni komadanti i zvaničnici Grada Bihaća, kao i svake godine do sada, okupit će se kako bi obilježili ovaj izuzetno značajan događaj, odali dužnu počast i evocirali uspomene na poginule branitelje.

Program obilježavanja oslobađanja Čavnika i Bugara održat će se 26. 1. 2018. god. (petak) po sljedećem protokolu:

– 12.00 h – Džuma namaz i tehvid u džamiji Vikići

– 13.40 h – centralni događaj kod spomen obilježja na Čavniku – Bugar

Ovom prilikom Savjet MZ Izačić na čelu sa predsjednikom Rasimom Islamovićem poziva porodice poginulih, demobilisane borce, ratne vojne invalide, bivše starješine i udružemja da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i odaju dužnu počast našim herojima koji svoje živote ugradiše u temelje jedine nam BiH.
2 thoughts on “MZ IZAČIĆ: POZIV NA OBILJEŽAVANJE 23. GODIŠNJICE OSLOBAĐANJA BUGARA I ČAVNIKA

  1. Dula Halkic Kolenovic

    Danas je mojoj majci 26 godina kako je preselila Gospe Halkic 1/17/1992 ko je ranjena 13 januara na Bugaru prvi Sehid na nasem kraju da joj Dragi Allah podari najljepse mjeso u Dzenetu

    Odgovori

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.