BIHAĆ: Sve spremno za 19. festival scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto

Sve je spremno za početak Devetnaestog festivala scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto”, rečeno je danas na konferenciji za novinare koju je organizovao Kulturni centar u saradnji sa Gradskom upravom Bihać.

Sutra će karnevalskom povorkom i nastupom livanjskih mažoretkinja, Triko cirkus teatra iz Zagreba i koncertom sastava Ezerki & 7/8 na gradskom trgu zvanično početi ovogodišnje Bihaćko ljeto. Bez obzira na tešku financijsku situaciju, Kulturni centar uz podršku Grada Bihaća uspio je i ove godine u Bihać dovesti vrhunske umjetnike iz BiH i Hrvatske. Ove godine ce posjetioci u okviru Festivala scenskih umjetnosti imati priliku uživati u devetnaest različitih kulturnih sadržaja, od toga deset predstava, osam za odrasle i dvije dječije.

Edin Moranjkić, Savjetnik bihaćkog gradonačelnika naglasio je značaj Festivala scenskih umjetnosti u razvoju grada Bihaća, naričito kulturnom i turističkom. Devetnaest godina zaredom bihaćki Festival scenskih umjetnosti je u vrhu kulturnih zbivanja u BiH, a značajno mjesto zauzima i u nekim zemljama regije.

Alen Zulić,direktor Kulturnog centra najavio je kulturne događaje u narednih destak dana. U četvrtak, 29.juna od 19 sati u Kulturnom centru održat će se književna večer sa Nedžadom Ibrahimovićem, a iste večeri Bišćanima će se predstaviti Zijah Sokolović predstavom Demokratija.

Potom će uslijediti predstava Komušanje mozga, Stojana Matavulja, Bosansko narodno pozorište i predstava Nakaze.Glumci Teatar EXIT iz Zagreba dio su Bihaćkog ljeta od početka. Ove godine Zijada Gračića i Roberta Budaka gledat ćemo u predstavi Taksimetar, u režiji Natka Raguža. Organizator Festivala scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto” dovodi i glumce Kamernog teatra 55 Sarajevo, koje ćemo gledati u predstavi Mirna Bosna.

Karta više tražit će se za predstavu ĆIRO, Tarika Filipovića, koja je na programu 8. jula, kada i završava Bihaćko ljeto 2017.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.