BIHAĆVIJESTI

Bihaćki biciklisti, maratonci i motoristi za Srebrenicu…

Bihaćki biciklisti, maratonci i motoristi i ove godine otišli su put Srebrenice u sklopu obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici

U organizaciji moto kluba Plavi Vitezovi iz Bihaća i podršku Grada Bihaća sinoć je na gradskom trgu u Bihaću upriličeno okupljanje motorista pred današnji odlazak na 9. Moto maraton Bihać-Srebrenica. Krajiški bajkeri okupili su se na gradskom trgu kako bi govorili o Srebrenici, svome učešću na dosadašnjih osam moto maratona koji su obilježeni sa puno emocija i osjećaja, a posebno kako ističu motorist, prilikom ulaska u Srebrenicu.

“I pored aktuelnih problema sa koronavirusom mi smo odlučili da tradiciju koju smo počeli prije osam godina nećemo prekinuti i 50 motorista krenuti će put Srebrenice kako bi prenijeli poruke mira, ljubavi i poruke da nikada nećemo zaboraviti genocide u Srebrenici”- kazao je Fuad Komić, predsjenik moto kluba Plavi Vitezovi.

Prisutnima su se obratili i Elvir Muslić, predsjednik Udruženja Horizont, Irman Alijagić, predsjedavajući GV Bihać i prof. Dino Dupanović koji su govorili o značaju obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

“Iako je svaka riječ o Srebrenici suvišna, one su potrebne kakao bi se poslala poruka iz Bihaća da nikada nećemo zaboraviti Srebrenicu. Tu istu Srebrenicu u kojoj je 1995. godine ubijene sve vrijednosti savremene civilizacije, ne jedanput već 8372 puta” – kazao je predsjedavajući Alijagić.

Nakon sinoćnjeg okupljanja, motorist su jutros krenuli put srebrenice u sklopu 9. Moto maratona Bihać – Srebrenica.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button