VIJESTIVikići/Izačić

U SUŠIĆIMA RADNO

U toku su radovi na tamponiranju i priprmi za asfaltiranje lokakne ceste u Vikićima, krak Sušići, u dužini od 220 metara.

Radove izvodi firma Sanny Boy d.o.o pod nadzorom Javne ustanove Zavod za prostorno uređeje Grada Bihaća, a sredstva u iznosu od 25.000 KM  obezbijedila je Vlada USK.

Radi se o sredstvima namijenjenim nižim nivoima vlasti iz tekućih grantova za općine, koja su zahvaljujući Ahmedu Fatkiću, vijećniku Grada Bihaća, te Irmi Fatkić, poslanici u Skupštini Unsko-sanskog kantona, usmjerena za asfaltiranje dionice puta u MZ Izačić – Vikići, krak Sušići.

Pošto su se u javnost pojavile dezinfomacije kako se ova cesta radi na “divlje”, bez projektne dokumentacije, za čitaoce da pojasnimo:  krak Sušići u dužini od 220 metara dio je lokalnih cesta u Vikićima za koje je projektnu dokumentaciju isposlovao Građevinski odbor Vikići, a kompletnu projektnu dokumentaciju za ceste u dužini cca 5,5 kilometara i to u vrijednosti od 14.000,00 KM,  finansirali su mještani Vikića vlatitim sredstvima.

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button