BIHAĆVIJESTI

“Rasti sa mnom” – akcija sadnje stabala jablana, bagrema i hrasta na potezu Humci – Garavice

Predivno, akcija hvale vrijedna od koje svi, počev od pojedinaca do cjelokupne društvene zajednice, imamo ogromnu, nemjerljivu korist.

Veliko BRAVO i HVALA organizatorima i svima onima koji su učestvovali u ovom vrijednom projektu.

VisitBihac 

U zajedničkoj radnoj akciji “Rasti sa mnom” i druženju lokalne i djece u pokretu, uz podršku roditelja, tima IPSIA BIH i drugih građana_ki uživali smo u vrlo inspirativnoj prvoj radnoj akciji sadnje stabala jablana, bagrema i hrasta na potezu Humci – Garavice (uspostava novog gradskog parka i šetališta – projekat (Ne)vidljivi pejzaži)

.Akciju sadnje smo obavili na sljedećim tačkama/sekvencama predviđenim projektom “(Ne)vidljivi pejzaži”: Vegetacijski plašt 1, Put bagrema i Odmorište 1 i Odmorište 2.

▪️ Svoj hrast na sekvenci “Odmorište 1” posadio je trogodišnji Tarik Hadžović. Na sekvenci “Odmorište 2” svoj hrast zasadili su Nerman, Ismar i Hassanullah Rahimi.

▪️ Put bagrema su zasadili i u njega se upisali najmlađi učesnici: Sara Moranjkić, Mak, Azra, Ian i Elvira, Mak Redžić, Hamza, Abdulla i Amiri, Tariq, Belma i Haris, Lejla, Azra, Amna, Ela, Jasmina, Tarik, Kiara i Harun.

▪️ Jablane na sekvenci “Vegetacijski plašt 1” su zasadili i imenovali: Jan Fileković, Selma Jusufović i Minela Islamović, Lejla, Amna M. i Ishak Č, Una, Safić Mujo, Anel, Majid, Nora i Adi, Tariq, Isak Grozdanić, Džana i Hana Beganović, Lejla – Nur, Emin – Kan, Danijel i David, Amir, Imran, Suleyman, Mohamed, Arijan Alibegović, Arslan Golić, Darun Harun, Hlwast – Daruh, Mahasa, Bianca, Maryam, Saman, Mohammed, Zeenat i Nayebi, Ismar Hošić i Nerman Hošić, Nora i Adi Fifić, Ella, Jasmina i Tarki, Amir i Samira, Džan, Hamza i Orhan Šušnjar, Amna, Azra, Belma, Haris, Lejla, Emir Muslić, Emina Muslić, Vesna Muslić i Amel Muslić, Erfan.

Važan je doprinos lokalnoj bioraznolikosti, očuvanju i uljepšavanju okoline. Molimo sve koji su učestvovali u današnjoj akciji, ali i ostale građane_ke, da svi zajedno pazimo na naše okruženje, brinemo se o njemu i, naravno, da pripazimo na sadnice i pratimo njihov rast. Hvala vam!

▪️ Turistička zajednica Grada Bihaća

▪️ IPSIA BIH

▪️Caritas Ambrosiana#VisitBihac#IPSIABiH#CaritasAmbrosiana#GradBihac#NevidljiviPejzazi#AkcijaSadnjeStabalaGRAD BIHAĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button