VIJESTIVikići/Izačić

Danas – radovi na LC Čavnik (FOTO)

Radovi na lokalnoj cesti Krug Čavnik, koji su otpočeli u četvrtak 3. 9. 2015. godine, odvijaju se punim intenzitetom i po planu.

Posebno valja naglasiti kako je početak radova stvorio pozitivno ozračje i atmosferu te dodatno motivisao mještane, a i građevinski odbor, na aktivnosti koje će u konačnici rezultirati dovršenjem ovog, za mještane, važnog infrastrukturnog projekta.

U ovih nekoliko godina iza nas dobar dio posla se odradio. Vikići i Vikićani imaju podršku Grada Bihaća na čelu sa gradonačelnikom mr. Emdžadom Galijaševićem te Mjesne zajednice Izačić na čelu sa Savjetom i predsjednikom istog – gospodinom Rasimom Islamovićem i uz svoj vlastiti angažman uspjeh ovog projekta je neupitan.

Idemo dalje, pripremiti se za naredni korak udarnički kako bi se odradilo što više planiranog. Mi to složno i zajednički možemo cijenjeni mještani. Pozitivne vibracije se već dobrano osjete, novih uplata ima, o čemu ćemo kasnije, pa bujrum, ko nije, a ko može, u granicama svojih mogućnowsti, nastavimo sa započetim – za ljepše naše Vikiće.

Nekoliko članova Građevinskog odbora Vikići danas je posjetilo radilište na Čavniku, uvjerilo se u pozitivno ozračje i susretljivost lokalnog stanovništva, posebno gospođe Fate Miskić i Rahile Čajić, koje uz još neke mještane, vrijedne radnike firme d.o.o KOV-GRAD nerijetko znadu iznenaditi te počasti ručkom i kafom.

Dozvole li vremenski uvjeti, ove sedmice radovi bi trebali biti krunisani i polaganjem asfaltne podloge.

Građevinski odbor Vikići

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button