BIHAĆTurizamVIJESTI

Zavirite u Eko selo “Natura Art”, nudi vam izlet u prošla vremena (FOTO/VIDEO)

Smješteno na atraktivnoj lokaciji u živopisnom krajoliku Lohova, tik uz ljepoticu Unu i sjevernu granicu Nacionalnog parka “Una”, samo 10 km udaljeno od Bihaća – Eko selo “Natura Art” pravi je turistički dragulj i destinacija iz snova za umjetnike, sanjare, boeme a i sve one koji čeznu za odmorom u miru i blagodatima koje nudi Jedna i Jedina sa svojim okruženjem.

Posjetioci Eko sela “Natura Art”, kao nigdje, imaju priliku uživati u tradicionalnom ambijentu starih bosanskih kuća, vodenica i vodenih mlinova, starih kovačnica, lijepih ljetnih bašta i sve to uz obalu rijeke Une, njenih slapova i žubor njenih brzaka.

Da ambijent jednog seoskog domaćinstva bude potpuniji tu su još oruđa i alati kojima se nekad služilo pri obradi zemlje i u kućanskim poslovima, zatim, tu su i zajednice domaćih životinja – konji, magarci, kokoši, patke, guske, kunići, koze…

Sve je upotpunjeno i bogatom gastronomskom ponudom sa neizostavnom unskom pastrmkom, kao specijalitetom sela, a tu su i tradicionalna domaća jela po vašem izboru, te različiti specijaliteti ispod peke.

Natura Art raspolaže i određenim smještajnim kapacitetima za prenoćište, stoga, pruža vam priliku da se u ovoj oazi prirodnih ljepota zadržite i uživate onoliko koliko želite, bez potrebe za stresnom vožnjom do najbližeg hotela.

U Natura Artu usluga je vrhunska, uvijek ćete naići na ljubazno i nasmijano osoblje, cijene su pristupačne, a za sve ostalo pobrinula se majka priroda.

Destinacija iz snova koju vrijedi posjetiti, da je tako uvjerit će vas i ove očaravajuće fotograqfije i video zapisi.

 


[ngg_images source=”galleries” container_ids=”45” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”120” thumbnail_height=”80” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”20” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”0” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” ngg_triggers_display=”always” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]


Asmir Dizdarević

Adis Fileković


Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button