BihaćObavijesti, oglasiVijesti

GRAD BIHAĆ: Izbori u mjesnim zajednicama 23. i 24. aprila 2022.

Na danas održanoj 21. sjednici Gradskog vijeća Bihać gradski vijećnici dali su podršku Prijedlogu Odluke o raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama. Prijedlogom Odluke kao dani održavanja izbora u mjesnim zajednicama usvojeni su dani 23. i 24. april 2022. godine u vremenskom period od 09-17 sati, a sve u cilju održavanja kontinuiteta u radu mjesnih zajednica.

Predloženi organi za provođenje izbora su Komisija za provođenje izbora i biračke odbori i iste će na narednoj sjednici imenovati Gradsko vijeće Bihać.

Kako je istakla Dijana Bišćević, pomoćnik gradonačelnika za poslove kabineta i mjesne zajednice, razlog za donošenje Odluke o raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama ogleda se u činjenici da je sa danom 13. februarom 2022. godine prestao mandat članovima savjeta mjesnih zajednica i predsjednicima mjesnih zajednica izabranim na izborima održanim dana 16. i 17. decembra 2017. godine, odnosno na ponovljenim izborima održanim dana 24. februara 2019. godine za pet mjesnih zajednica: Skočaj, Zavalje, Jezero-Privilica, Ozimice I i Žegar.

“Mjesto i vrijeme održavanja izbora objavit će se u sredstvima javnog informisanja, na oglasnoj tabli i web stranici Grada Bihaća, društvenim mrežama i na oglasnim tablama mjesnih zajednica i pozivam naše sugrađane da u narednom periodu prate aktivnosti resorne službe kada je u pitanju priprema i organizacija samih izbora”- naglasila je Bišćević.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button