BIHAĆObavijesti/OglasiVIJESTI

GRAD BIHAĆ: Izbori u mjesnim zajednicama 23. i 24. aprila 2022.

Na danas održanoj 21. sjednici Gradskog vijeća Bihać gradski vijećnici dali su podršku Prijedlogu Odluke o raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama. Prijedlogom Odluke kao dani održavanja izbora u mjesnim zajednicama usvojeni su dani 23. i 24. april 2022. godine u vremenskom period od 09-17 sati, a sve u cilju održavanja kontinuiteta u radu mjesnih zajednica.

Predloženi organi za provođenje izbora su Komisija za provođenje izbora i biračke odbori i iste će na narednoj sjednici imenovati Gradsko vijeće Bihać.

Kako je istakla Dijana Bišćević, pomoćnik gradonačelnika za poslove kabineta i mjesne zajednice, razlog za donošenje Odluke o raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama ogleda se u činjenici da je sa danom 13. februarom 2022. godine prestao mandat članovima savjeta mjesnih zajednica i predsjednicima mjesnih zajednica izabranim na izborima održanim dana 16. i 17. decembra 2017. godine, odnosno na ponovljenim izborima održanim dana 24. februara 2019. godine za pet mjesnih zajednica: Skočaj, Zavalje, Jezero-Privilica, Ozimice I i Žegar.

“Mjesto i vrijeme održavanja izbora objavit će se u sredstvima javnog informisanja, na oglasnoj tabli i web stranici Grada Bihaća, društvenim mrežama i na oglasnim tablama mjesnih zajednica i pozivam naše sugrađane da u narednom periodu prate aktivnosti resorne službe kada je u pitanju priprema i organizacija samih izbora”- naglasila je Bišćević.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button