KORONA VIRUSMIGRANTSKA KRIZAVijesti

Građani Gate rekli NE izolatoriju u banjskom lječilištu – podrška gradonačelnika

Sinoć je održan zbor građana MZ Gata sa kojeg je jasno poručeno i rečeno NE izolatoriju i migrantskom centru u Gati.

Predstavnici MZ Gata danas su dobili podršku i gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić na danas održanom sastanku sa predstavnicima bihaćke mjesne zajednice Gata i četiri gradska vijećnika, dao je apsolutnu podršku odlukama zbora građana Gate kojim se, između ostalog, traži poništavanje odluke da lječilište Gata koje se nalazi u samom centru ove mjesne zajednice, pretvori u izolatorij za oboljele od Covid -19 virusa.

Prema riječima Hasana Pašića, predsjednika Savjeta MZ Gata, nakon održanog zbora građana zauzet je jedinstven stav kojim se traži poništenje odluke o uspostavi izolatorija kojim se želi zatvoriti lječilište Gata, koje je i okosnica života u ovoj mjesnoj zajednici.

“Imamo podršku svih mještana i to smo vidjeli kroz zbor građana koji je sinoć održan i na kojem smo donijeli odluku da tražimo poništenje ove sulude odluke. Ova odluka je protiv građana i protiv samog lječilišta i kao vijećnik tražiti ću i vanrednu sjednicu GV Bihać kako bi smo i na vijeću raspravljali o ovoj odluci i našim stavovima kojim želimo poništenje odluke ministarstva” – kazao je Hasan Keškić, dopredsjedavajući GV Bihać, naglasivši da su mještani spremni i na radikalnije poteze ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima.

“Razumijem da je u martu i aprilu donesena odluka da izolatorij bude u lječilištu Gata kada je cijela država bila suočena sa pandemijom, ali ne razumijem da se sad ponovo pravi izolatorij u centru ovog naselja i ovom odlukom mi uništavamo lječilište jer jednom kada napravite izolatorij on će ovo lječilište praktički zatvoriti. Apsurd je što smo mi uložili u izolatorij u Domu zdravlja sa 75 kreveta koji je sad prazan a istovremeno želimo izolatorij u Gati. Mi smo spremni da osiguramo sredstva da napravimo izolatorij tamo gdje je to adekvatno i tražiti ću od resornog ministarstva da poništi odluku i iznađe novo i praktičnije riješenje” – kazao je gradonačelnik Fazlić, davši punu podršku zahtjevima mještana MZ Gata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button