BiHVijesti

Gradsko vijeće Bihaća usvojilo Budžet za 2017. godinu

Većinom glasova Gradsko vijeće Bihaća usvojilo je na današnjoj sjednici Budžet za 2017. godinu u iznosu od 30.248.733KM. Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Bihaća za 2017. godinu.

Zahvalivši se gradskim vijećnicima na podršci ovogodišnjem prijedlogu gradskog budžeta, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća kazao je da je kao prvi čovjek grada Bihaća svjestan da i vijećnici u GV Bihać imaju pritiske i očekivanja u svojim mjesnim zajednicama kada je u pitanju ovogodišnji budžet, no, dodaje, realnost je nešto sasvim drugo i svi moraju biti svjesni teške ekonomske situacije.

„Ove godine gradski budžet je stabilizirajući i u funkciji je, između ostalog, završetka tzv. KFW projekta i asfaltiranja ulica koje su raskopane u sklopu ovog projekta, te vraćanju dijela dugovanja prema povjeriocima, nenamjenski utrošenih sredstava i kreditnog zaduženja.
Jasno je da u svakoj mjesnoj zajednici i u svakom segmentu života grada Bihaća postoje realne potrebe i problemi za čije rješavanje su potrebna finansijska sredstva, ali s obzirom na ukupnu finansijsku situaciju mi smo se odlučili da finansiramo samo one najurgentnije. Na sreću, mnogo infrastrukturnih projekata realizirano je u našim mjesnim zajednicama ranijih godina i ovogodišnji budžet biti će usmjeren na djelomično saniranje dugova nastalih zbog istih, te pripremu projekata za naredne godine.
Stoga molim da svi budemo strpljivi, razumni i svjesni stanja u kojem se nalazimo i ponašamo se maksimalno odgovorno prema javnim„- kazao je gradonačelnik Fazlić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button