TurizamVIJESTIVikići/Izačić

GreenWay Tour 2Parks (GWT2P) projekat: danas u hotelu Emporium održan tematski sastanak

BIHAĆ: U hotelu Emporium danas je održan Tematski sastanak sa grupom građana Mjesne zajednice Izačić koji imaju legalizirane poslove i usluge, ili su u procesu legalizacije istih, koji će biti dio GWT2P turističke ponude već u sezoni 2015. Današnji sastanak okupio je građane čiji poslovi su vezani uz muzej, konjičke i baštinske turističke usluge.

Sastanku su prisustvovali: gospođa Danijela Bujanović – autorica i voditeljica projekta GWT2P, gospodin Haris Hadžihajdarević – kontakt osoba za koordinaciju ispred NP Una, gospođa Mirela Alijagić – konatkt osoba za koordinaciju ispred Grada Bihaća, predstavnica ureda grada Bihaca za poslove registracije poduzetničke djelatnosti, gospodin Osman Sulić – budući muzej u Izačiću, gospodin Samir Aličić – buduća usluga konjičkog turizma, te predstavnici KUD-a Vikići Vikići.

Sadržaj današnjeg sastanka:
1.Provjera pravnog statusa potencijalne turističke djelatnosti prisutnih građana.
2.Razrada konkretnih koraka i pomoći za prisutne građane koji svoju djelatnost žele legalizirati za sezonu 2015., taj pristup ujedno može biti i jedan od oglednih primjera za budući rad s građanima.
3. Prijedlozi i razrada turističkih usluga prisutnih građana, koje će biti dio GWT2P turističke ponude u sezoni 2015.
4. Evidentiranje svih relevantnih podataka prisutnih građana koji će se koristiti za promociju kroz GWT2P turistički proizvod. 5. Dogovor o daljnjim zajedničkim akcijama.

Sudionicima sastanka uručen je obrazac prijedloga i razrada kojeg trebaju popuniti kako bi pružili valjane informacije o vrsti usluga koje mogu ponuditi u svrhu turizma.

Riječ je o izuzetno vrijednom projektu, otvorenom za sve zainteresirane, koji pruža šanse za razvoj turizma u seoskim zajednicama, projektu koji se može nadopunjavati i kreirati prema vlastitom nahođenju po boljitak za lokalnu zajednicu.

Do nas i do naše kreativnosti je, ponuditi se sigurno ima šta, samo se treba izorganizirati.

Prvo što bi naši Izačićani i Vikićani, sudionici današnjeg sastanka trebali to je, organizovati zajednički sastanak, do čega će, nadamo se i doći, kako bi se isplanirale naredne aktivnosti.

Voditeljima projekta, kao i svim učesnicima. želimo da istog s’ uspjehom realizraju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button