TurizamVijestiVikići, Izačić

GreenWay Tour 2Parks (GWT2P) projekat: danas u hotelu Emporium održan tematski sastanak

BIHAĆ: U hotelu Emporium danas je održan Tematski sastanak sa grupom građana Mjesne zajednice Izačić koji imaju legalizirane poslove i usluge, ili su u procesu legalizacije istih, koji će biti dio GWT2P turističke ponude već u sezoni 2015. Današnji sastanak okupio je građane čiji poslovi su vezani uz muzej, konjičke i baštinske turističke usluge.

Sastanku su prisustvovali: gospođa Danijela Bujanović – autorica i voditeljica projekta GWT2P, gospodin Haris Hadžihajdarević – kontakt osoba za koordinaciju ispred NP Una, gospođa Mirela Alijagić – konatkt osoba za koordinaciju ispred Grada Bihaća, predstavnica ureda grada Bihaca za poslove registracije poduzetničke djelatnosti, gospodin Osman Sulić – budući muzej u Izačiću, gospodin Samir Aličić – buduća usluga konjičkog turizma, te predstavnici KUD-a Vikići Vikići.

Sadržaj današnjeg sastanka:
1.Provjera pravnog statusa potencijalne turističke djelatnosti prisutnih građana.
2.Razrada konkretnih koraka i pomoći za prisutne građane koji svoju djelatnost žele legalizirati za sezonu 2015., taj pristup ujedno može biti i jedan od oglednih primjera za budući rad s građanima.
3. Prijedlozi i razrada turističkih usluga prisutnih građana, koje će biti dio GWT2P turističke ponude u sezoni 2015.
4. Evidentiranje svih relevantnih podataka prisutnih građana koji će se koristiti za promociju kroz GWT2P turistički proizvod. 5. Dogovor o daljnjim zajedničkim akcijama.

Sudionicima sastanka uručen je obrazac prijedloga i razrada kojeg trebaju popuniti kako bi pružili valjane informacije o vrsti usluga koje mogu ponuditi u svrhu turizma.

Riječ je o izuzetno vrijednom projektu, otvorenom za sve zainteresirane, koji pruža šanse za razvoj turizma u seoskim zajednicama, projektu koji se može nadopunjavati i kreirati prema vlastitom nahođenju po boljitak za lokalnu zajednicu.

Do nas i do naše kreativnosti je, ponuditi se sigurno ima šta, samo se treba izorganizirati.

Prvo što bi naši Izačićani i Vikićani, sudionici današnjeg sastanka trebali to je, organizovati zajednički sastanak, do čega će, nadamo se i doći, kako bi se isplanirale naredne aktivnosti.

Voditeljima projekta, kao i svim učesnicima. želimo da istog s’ uspjehom realizraju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button