SPORTVIJESTI

Impresivni učinci Karate reprezentacija USK-a

U veoma kratkom roku, od osnivanja do prvih pobjeda i velikih rezultata, Karate reprezentaciji Unsko-sanskog kantonea trebalo je jako malo vremena.

Trud oko formiranja reprezentacije nije bio uzaludan. Entuzijazam i volja sportskih radnika Karate Saveza USK-a kako bi stvorili i ustrojili jak karate kolektiv, koji će naš kanton i BiH uspješno predstavljati na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni, očito se isplatio.

Već na prva tri takmičenja blistali su naši karate Zmajevi. Bilo je naporno zbog zgusnutosti termina održavanja turnira, ali rezultati ipak nisu izostali. Osvjetlala je naša mladost obraz cijelog kantona i BiH, te u veoma jakoj konkurenciji pokazala i dokazala da se na nju u budućnosti mora računati.

U Splitu i Đurđevcu, naši su karatisi u sastavu državne reprezentacije, u kojoj su bili i takmičari iz Banja Luke, blistali, bili najbolji i iza sebe ostavili i jaku selekciju iz Turske.

Već sutradan, odmah nakon Đurđevca, tj. u nedjelju 12. 04. 2015. godine, Karate reprezentacija USK-a, učestvovala je na međunarodnom turniru “Tad 2015” u Rijeci. U konkurenciji oko 700 takmičara osvojili su treće mjesto u sveukupnom plasmanu, iza selekcije Italije čija ekipa je brojila 400 takmičara, te iza domaćina turnira KK “Tad”.

Mlađi kadeti i kadetkinje ekipni su pobjednici turnira, a starije kadetkinje su vicešampionke.
Ukupno je naša mladost osvojila 6 zlatnih, 8 srebrenih i 5 bronzanih medalja.

Impresivan, predivan vikend za sve ljubitelje sporta, posebno karatea. Ćestitte vodećim ljudima reprezentacije, direktoru Bajri Durdžiću, kao i predsjedniku saveza Samiru Cazinkiću, selektorima i trenerima a poseno roditeljima djece.

Nema odmora za Karate reprezentaciju USK-a, idućeg vikenda počinju pripreme za predstojeće dječije državno prvenstvo u Banjoj Luci 9. maja, a nakon toga dolazi i “Bihać Open” turnir.

Sretno!

Karate repr. USK-a2 )

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button