Vijesti

Za rješenje svih problema i muka, pa i onih “zdravstvenih”, osim mamurluka, tu je “Veseli stroj”

Valja ubrati i posljednje ovogodišnje jesenske plodove rada, a za to se brine najveseliji stroj na svijetu – “kotao za pečenje rakije”, koji je ovih dana u punom pogonu.

Kotlovi za pečenje rakije, popularno, tzv. “veseli strojevi”, punim kapacitetima šljivin nusprodukt pretvaraju u “vatrenu” vodu, a produktivnost, koja se mjeri u desetinama litara po gazdinstvima, ne u stotinama zahvaljujući ovogodišnjem osrednjem urodu, na zavidnom je nivou i svakako će obradovati ljubitelje dobre kapljice, a i sve one koji ovu tekućinu tradicionalno koriste kao lijek.

Naravno, svi žele nešto iskoristiti iz ovogodišnjeg osrednjeg uroda šljive, kako bi zimu spremno dočekali, jer kažu, jedna čašica “maksuzije” brže ugrije no najbolja “alfa”, a i prehlade su česte.

Ostaje nam nada da će naredna godina biti rodnija, međutim, valja biti oprezan, potrebe reducirati na jednu čašicu dnevno – najbolje nek’ bude jutarnja, kako bi nešto i za obloge ostalo, a i obloge samo u težim slučajevima stavljati, pritom voditi računa o njihovoj debljini, radi li se o čarapama, neka budu ljetne i što tanje.

Oprez je oprez.

Do naredne godine i boljeg uroda!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button