BIHAĆKorona virusVIJESTI

Pregled stanja na području Grada Bihaća u protekla 24 sata

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata potvrđena su dva nova slučajeva osoba pozitivnih na virus COVID-19, čime je broj oboljelih na području grada iznosi 20 osoba. Nažalost, na području Grada Bihaća do sada su evidentirana tri smrtna slučaja, istovremeno dvije osobe ozdravile su od koronavirusa.

Na zaraznom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću trenutno je 9 pacijenata.

Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 643 osoba, dok je na području Unsko-sanskog kantona u samoizolaciji se nalazi 2916 osoba. Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo riješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirane su 226 osobe, a na području USK-a 1135 osoba.
(Napomena: podaci uzeti sa zvaničnih kanala i institucija).

Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta. Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 26 redovnih intervencija i pregleda. Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer su poslali 20 uzoraka u Sarajevo na testiranje. Ispred ZU Doma zdravlja u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu.

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirana su 3 narušavanja javnog reda i mira i niti jedna saobraćajna nesreća. Vatrogasna jedinica Bihać imala je intervencije u naselju Boboljušci (Mali Cvjetnić) gdje gorjela šuma i nisko raslinje (požar pod kontrolom), naselju Pokoj (Rodića glavica) gorilo nisko raslinje (požar ugašen), naselju Malo Založje organizirano spaljivanje korova (požar ugašen) i naselju Ahmići gorila je livada (požar ugašen).

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19 ( Izačić -11, Pritoka-11, Sokolac-2, Ribić-Orljani-2, Ripač-4, Vrsta-1, Gata-3, Kamenica-8, Orašac-11, Klokot-Papari-2, Privilica-10) . Članovi štabova, istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći, te vršili podjelu toplih obroka koji su pripremljeni u javnim kuhinjama i Crvenom križu Bihaća.

Tokom jučerašnjeg dana volonteri Crvenog križa Bihaća i javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 616 toplih obroka za socijalno ugrožene građane.

JP Veterinarska stanica d.o.o. Bihać vršila je dezinfekciju objekata na području grada Bihaća: zgrada Gradske uprave, dom Vatrogasne jedinice, Kantonalni sud, Općinski sud, kuća SPŽZ Kamenica, Kantonalno tužilaštvo, ulice Hasana Kjafije Pruščaka, Mehmed paše Sokolovića, Murat bega Ibrahimpašića, mostovi ( gradski most, pasarela, mostovi na gradskoj otoci, most u gradskom parku i most u naselju Ozimice I), prevozna sredstva (vozila za dostavu, kamioni, kombi vozila), poslovni objekti u Harmanskoj ulici, poslovni objekti u ulici Darivalaca krvi i u blizini Kantonalne bolnice.

Vatrogasna jedinica Bihać izvršila je sapiranje i dezinfekciju slijedećeih ulica: 5. korpusa, Bihaćkih branilaca, Put Armije RBIH, Dom zdravlja, Hadžiabdića mahala, Kasima Ćehajića, Jablanska (do zaobilaznice).

JKP „Komrad“ izvršio sapiranje i dezinfekciju u MZ Brekovica.

Pojačana dezinfekcija objekata kolektivnog stanovanja:

GTO DOO TO 1/6; 1/8, Sarajevksa, Ozimice I
GTO DOO TO 17/2, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I
GTO DOO TO 12/1;12/2, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I
GTO DOO P+12/1, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I
GTO DOO P+8/2, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I
GTO DOO Lamela 4/1, Ferhad paše Sokolovića, Ozimice I
GTO DOO Lamela 4/3, Ferhad paše Sokolovića, Ozimice I
GTO DOO Lamela 4/6, Hamdije Ćemerlića
GTO DOO Lamela CB1, Bosanskih šehida, Ceravci
GTO DOO Lamela CB4,Bosanskih šehida, Ceravci
GTO DOO Lamela CB2, Bosaskih šehida, Ceravci
GTO DOO Lamela CB3 L1, Bosaskih šehida, Ceravci
GTO DOO Lamela CB3 L2, Bosaskih šehida, Ceravci
GTO DOO Lamela CB6 Josipa Vancaša, Ceravci
GTO DOO Lamela ABC, Zaima Imamovića, Ceravci
GTO DOO Bihaćkih branilaca 73, Prekounje
GTO DOO Husrefa Redžića 4, Prekounje
GTO DOO Kombiteks P+8/1,Ćamila Sijarića, Hatinac
GTO DOO 5 Korpusa 12 B, Centar
GTO DOO Omera Novljanina, Privilica
GTO DOO H-5, V-og Korpusa, Centar
GTO DOO H-4, V-Ešrefa Kovačevića, Centar

(Upravitelj) ZIJO I SIN

SPO 1 A, Ozimice I
TO 11, dva ulaza, Ozimice I
TO 10, dva ulaza, Ozimice I
Zaima Imamovića 54, Lamela A i B, (zgrada BINGO)
Dobrih Bošnjana, Ozimice II
L-1, Ozimice I

STANOUPRAVA

H 1/I HARMANI
H 1/II HARMANI
H 1/III HARMANI
H 2 HARMANI
H 3 HARMANI
H 10 HARMANI
H 11 HARMANI
H 15/1 HARMANI
H 15/4 HARMANI
H 15/6 HARMANI
H 15/7 HARMANI
H 18/A i B HARMANI
H 18/C i D HARMANI
5. KORPUSA 12 HARMANI
BOSANSKA 10 CENTAR
BOSANSKA 13 CENTAR
BOSANSKA 15 CENTAR
BEDEM 20 CENTAR
BEDEM 22 CENTAR
BEDEM 30 CENTAR
HVO 1 CENTAR
NURIJE POZDERCA 1 CENTAR

U toku je izvođenje građevinskih radova na izgradnji privremenog migrantskog centra na lokalitetu Lipa. Vrši se redovan odvoz smeća. Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button