Sjećanja na likove i djelaVIJESTIVikići/Izačić

MZ IZAČIĆ: Obilježena 24. godišnjica pogibije 13 pripadnika Armije R BiH tokom vojne operacije Oluja

U bihaćkoj mjesnoj zajednici Izačić danas je obilježena 24. godišnjica pogibije 13 pripadnika Armije R BiH koji su tokom vojne operacije Oluja stradali na teritoriji Hrvatske nedaleko od sela Priboja.

Tužna godišnjica bila je prilika da se nedaleko od graničog prelaza Izačic postavi spomen obilježje sa imenima 13 poginulih boraca, odnosno da se položi kamen temeljac za izgradnju obilježja koje će simbolizirati 13 poginulih boraca, odnosno herojsku borbu boraca 5. korpusa Armije R BiH za vrijeme opsade i deblokade Bihaćkog okruga.

„Borci i narod Bihaćkog okruga tokom 1201 dana opsade herojski se borio i pružao otpor agresoru sa okupiranih teritorija Bosne i Hercegovine i Hrvatske i svojom borbom sačuvao slobodnu teritoriju, a onda zajedno sa Hrvatskom vojskom deblokirao naš okrug u operaciji Oluja. Nažalost, i u tim borbama imali smo poginulih suboraca i oni su podsjetnik kako smo u tim teškim, ali ponosnim danima imali snage da se suprostavimo agresoru ma gdje god on bio“ –kazali su ratni komandanti Hamdija Abdić i Senad Šarganović.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button