AgrarVIJESTI

VIDEO/FOTO: Traktor iz snova za kojim se morate okrenuti…

Ko se za ovim ljepotanom ne bi okrenuo i pogledao ga još jednom, a vjerjujemo da ima i onih koji bi se zbog njega rado počeli baviti poljoprivredom

Kompanija koja je poznata po nekim od najslavnijih Ferrarija u povijesti sada je dizajnirala Zetorov traktor koji bi trebao u poljoprivredniku probuditi emocije i strast.

Traktori sa svim njihovim priključcima su radni strojevi koji su dizajnirani da budu snažni i izdržljivi kroz godine, a fantastični dizajnerski detalji nisu stvar koju bi prvo povezali s njima. No, kad vidimo traktor koji je za Zetor dizajnirao talijanski studio Pininfarina, teško je ne osjetiti poljoprivredni duh i želju da ovakvim strojem krenete s guštom orati njive. Tvrtka koja je dizajnirala neke od najpoznatijih Ferrarija sada sa sportskih automobila prenosi neke popularne opise, poput zatamnjenih prozora, prekrasne zakrivljene linije karoserije i sportsku crvenu boju.

No, Zetor by Pininfarina je samo konceptni traktor koji je poznati češki proizvođač prikazao na sajmu u Hannoveru kako bi njime proslavili 70 godina svojih traktora. Kako se čini, nije izgledno da će netko ovim traktorom uskoro raditi na svojim poljima, no postoji nada za budućnost.

U Zetoru kažu da bi u svim budućim modelima svojih traktora trebali koristiti dizajnerski smjer koji je zadao studio Pininfarina kako bi njihovi radni strojevi postali puno atraktivniji i moderniji, ali pritom zadovoljili sve tehničke zahtjeve.

Ovako dizajniran traktor vjeroatno bi bez većih poteškoća duge radne sate na polju pretvorio u pravi užitak.

24sata.hr

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button