PŠENICA U KLASU – NAGOVJEŠTAJ RODNE GODINE

Uprkos problemima kojima su se poljoprivrednici susretali tokom ciklusa jesenje sjetve pšenice, njenog prezimljavanja u uvjetima niskih temperatura sa jako malo snijega, te u rano proljeće problemom izazvanim oskudnim padavinama, ipak, nastavak proljeća sa obilnijim padavinama, na radost ratara, godio je njenoj vegetaciji i naprosto je pšenicu uspio preporoditi, što se dade vidjeti i na fotografijama.

Moze li iko biti sretniji i zadovoljniji od čovjeka težaka u trenutku kada obilazeći svoja žitna polja utvrdi da njegov trud i mukotrpan rad nisu bili uzaludni, da se proliveni znoj isplatio.

U ovom slučaju Fahrudin Fahro Bunić iz Vikića – Bunići ima razloga da bude i više nego zadovoljan. Na fotografijama je pšenično polje u koje je uložio ogromna sredstva, trud i rad, prolio mnogo znoja, a što je najvažnije, fotografije pokazuju da to sve nije bilo uzalud.

Prinosi pšenice, po svoj prilici, ove godine mogli bi premašiti početne procjene i očekivanja, međutim, uvijek valja biti oprezan u procjenama, treba sačekati da klasje dobije zlatnu boju, da otpočne i okonča žetva.

Evo nekoliko predivnih fotografija pa prosudite i vi sami, cijenjeni posjetitelji.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *