AgrarVIJESTI

UZGOJ ŠAMPINJONA: Safet Bunić primjer odgovornog odnosa prema poslu i konzumentima

Prilikom kupovine određenog proizvoda ono što nas najviše interesuje, čega se držimo i čime se vodimo, jeste kvalitet i cijena istog.

[metaslider id=6645]


Posebno smo osjetljivi kada se radi o prehrambenim proizvodima. Budući da su danas pijace, a i police trgovina, preplavljene proizvodima sumnjivog kvaliteta u čijem procesu proizvodnje se nerijetko primjenjuju i sredstva štetna po ljudsko zdravlje, ponekad čak i zabranjena, koliko-toliko nastojimo uzeti artikl za koji smatramo da je kvalitetan, zdrav, sa što jasnije istaknutom specifikacijom, naravno ukoliko je to moguće.

Pravu dragocjenost nam predstavlja mogućnost da kupimo proizvod od nekog, u ovom slučaju to je naš sugrađanin Safet Safko Bunić, u kog možemo biti sigurni. koliko mu mogućnosti dozvoljavaju, da se drži pravilnog proizvodnog procesa, te da od njega uzimamo zdrav proizvod. Kod njega su i kvalitet i cijena prihvatljivi.

Safko i njegova porodica bave se uzgojem šampinjona na vlastitom gazdinstvu, o čemu smo nedavno, u par navrata već pisali, držeći se svih higijenskih normi, standarda i pravila koja navedena djelatnost zahtijeva, u šta se možemo uvjeriti iz priloženih fotografija u slajdu gore.

Zbog ograničenih financijskih mogućnosti i kuburenja s’ malim prostorom, Safko se snalazi, ima tu i improvizacije ali sve besprijekorno funkcioniše.

Uz financijsku podršku, kako kaže, Safko bi unaprijedio i proširio proizvodnju.

Iskreno se nadamo da će naići na razumijevamje financijskih i gradskih institucija te mu želimo poslovni uspjeh.

VEZANI ČLANCI:

Porodica Bunić: Uzgoj šampinjona na vlastitom gazdinstvu

Ekipa RTV USK-a danas posjetila i uzgajivače šampinjona – Porodicu Bunić u Vikićima

Safet Bunić u emisiji o agraru “KRAJIŠKA ZEMLJA”

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button