VijestiVikići, Izačić

Realizirana akcija pod nazivom „Unesimo proljeće u našu školu“.

Danas je u osnovnim školama u Izačiću i Kamenici realizirana akcija pod nazivom „Unesimo proljeće u našu školu“. Akcija je vođena pod pokroviteljstvom Razvojnog tima JU OŠ „Kamenica“, Nastavničkog Vijeća, Savjeta mjesnih zajednica „Kamenica“ i „Izačić-Vikići“ te Vijeća roditelja i učenika.

Cilj ove akcije je ueđenje i uljepšavanje školskih dvorišta te stvaranje ambijenta u kojem će se učenici, nastavno osoblje, roditelji i svi oni koji navrate do ovih odgojno-obrazovnih ustanova osjećati što bolje i ugodnije.

Može se reći da je akcija u Osnovnoj školi Izačić uspješno realizirana. U akciji su učestvovali: predsjednik Savjeta – gospodin Rasim Mila Islamović, predsjednik Vijeća roditelja – Silvana Rekic i Mirela Mušić, te nastavnici i djeca škole. Prvi efekti akcije već su jasno uočljivi: očišćeno je dvorište – pokupljeno smeće oko i ispred škole, postavljene ukrasne gume, koje imaju funkciju vazni, i popunjene zemljom tako da su spremne za sadnju cvijeća. Sve sada izgleda ljepše i veselije.

Jedino gdje se podbacilo, prema riječima predsjednika mjesne zajednice, jeste slabiji odaziv roditelja, a razlog bi možda mogao ležati u neblagovremenoj informiranosti, jer prilog u kojem je navedeno da se dođe “…na veliki zajednički sastanak u centralnu školu, dana 25. 03. 2015. godine u 14:00 sati, kako bi se mogli raspodijeliti u timove, razmijeniti ideje…” mi smo dobili i objavili 26. 03., pa je moguće da je i to jedan od razloga.

Bilo kako bilo, sve pohvale za inicijatore, organizatore i učesnike, osnovna škola kao odgojno-obrazovna ustanova i najvažnija karika u lancu stjecanja znanja sve do akademskih titula, pripada svima nama i svi bi smo trebali, u granicama svojih mogućnosti, unositi sebe više u ovakve i slične aktivnosti.

Napomena: Kako je akcija protekla na Kamenici nemamo informacija, po dobivanju istih, objavit ćemo prilog.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button