VijestiVikići, Izačić

Realizirana akcija pod nazivom „Unesimo proljeće u našu školu“.

Danas je u osnovnim školama u Izačiću i Kamenici realizirana akcija pod nazivom „Unesimo proljeće u našu školu“. Akcija je vođena pod pokroviteljstvom Razvojnog tima JU OŠ „Kamenica“, Nastavničkog Vijeća, Savjeta mjesnih zajednica „Kamenica“ i „Izačić-Vikići“ te Vijeća roditelja i učenika.

Cilj ove akcije je ueđenje i uljepšavanje školskih dvorišta te stvaranje ambijenta u kojem će se učenici, nastavno osoblje, roditelji i svi oni koji navrate do ovih odgojno-obrazovnih ustanova osjećati što bolje i ugodnije.

Može se reći da je akcija u Osnovnoj školi Izačić uspješno realizirana. U akciji su učestvovali: predsjednik Savjeta – gospodin Rasim Mila Islamović, predsjednik Vijeća roditelja – Silvana Rekic i Mirela Mušić, te nastavnici i djeca škole. Prvi efekti akcije već su jasno uočljivi: očišćeno je dvorište – pokupljeno smeće oko i ispred škole, postavljene ukrasne gume, koje imaju funkciju vazni, i popunjene zemljom tako da su spremne za sadnju cvijeća. Sve sada izgleda ljepše i veselije.

Jedino gdje se podbacilo, prema riječima predsjednika mjesne zajednice, jeste slabiji odaziv roditelja, a razlog bi možda mogao ležati u neblagovremenoj informiranosti, jer prilog u kojem je navedeno da se dođe “…na veliki zajednički sastanak u centralnu školu, dana 25. 03. 2015. godine u 14:00 sati, kako bi se mogli raspodijeliti u timove, razmijeniti ideje…” mi smo dobili i objavili 26. 03., pa je moguće da je i to jedan od razloga.

Bilo kako bilo, sve pohvale za inicijatore, organizatore i učesnike, osnovna škola kao odgojno-obrazovna ustanova i najvažnija karika u lancu stjecanja znanja sve do akademskih titula, pripada svima nama i svi bi smo trebali, u granicama svojih mogućnosti, unositi sebe više u ovakve i slične aktivnosti.

Napomena: Kako je akcija protekla na Kamenici nemamo informacija, po dobivanju istih, objavit ćemo prilog.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button