VIJESTIVikići/Izačić

ERMIN SUŠIĆ NAGRADIO OSNOVCE PŠ VIKIĆI

Budući da im pri obilnijim padavinama stvara ogrone probleme, u cilju prevencije, pretprošlog vikenda mještani Vikića organizovali su čišćenje Ponora i korita istog.

Nakon uspješno provedene akcije Ermin Sušić je odlučio iznenaditi i novčano nagraditi učenike PŠ Vikići koji su učestvovali u akciji, što je svakako čin za pohvalu.

Više o kompletnoj akciji u prilogu ispod ovih par fotografij.

U subotu, 1. 6. 2019., uspješno provedena akcija na čišćenju korita i ušća Ponora pokazala je kako se uz malo volje i dobre organizacije mogu ostvariti višestruki pozitivni efekti.

Mnogo se radilo, očišćeno je korito i ušće Ponora, metaforički rečeno Ponoru je udahnut novi život, prodisao je (otčepljeno je ušće, potok normalno ponire), čime su učesnici akcije dali nemjerljiv doprinos i uređenju okoline i očuvanju prirode, a sama akcija je protekla u jednom ugodnom, izuzetno lijepom druženju i vedrom ozračju.

Kako kažu akteri akcije, u koritu Ponora moglo se naći svega i svačega, naprosto jedan užas i ružna slika koju šalju neodgovorni građani, a koja se mora promijenuti.

Organizatori akcije, porodica Mujetić Medmeda, vikićkim osnovcima učesnicima obezbijedila je i bajramske poklon paketiće, a evo šta je o samoj akciji rekla Ilena Jusić, jedna od učiteljica Područne škole Vikići, koja je sa svojim mališanima bila dio ove predivne priče: “Uspješna akcija, rekreacija il izlet. Bilo nam lijepo, zabavno i poučno. Hvala svima koji su se odazvali današnjoj akciji, a i onima koji su mislili na nas. Zahvaljujemo se i gosp. Mehmedu Mujetiću na gostoprimstvu i paketićima”.

Jedno veliko bravo i pohvale za učiteljice i djecu Područne školenVikići i za sve učesnike akcije, za Hasiba Sušića koji se stavio na raspolaganje sa traktorom, za gradskog vijećniku Ahmeda Fatkića, koji je obezbijedio kontejnere, vreće za smeće i rukavice, a naravno i za organizatore, porodicu Mujetić.

U narednom periodu Zavod za prostorno uređenje Bihać najavio je angažovanje bagera na čišćenju i proširenju ušća.

NAPOMENA: Mole se građani da vode računa te odlažu smeće na lokacije predviđene za tu namjenu, u suprotnom, kako iz Zavoda za prostorno uređenje najavljuju, slijede novčane kazne koje i nisu baš male.

Vama, cijenjeni prijatelji portala, preporučujemo da pogledate galeriju fotografija u prilogu i osjetite dijelić subotnje atmosfere koja je vladala tokom akcije.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button