VijestiVikići, Izačić

ERMIN SUŠIĆ NAGRADIO OSNOVCE PŠ VIKIĆI

Budući da im pri obilnijim padavinama stvara ogrone probleme, u cilju prevencije, pretprošlog vikenda mještani Vikića organizovali su čišćenje Ponora i korita istog.

Nakon uspješno provedene akcije Ermin Sušić je odlučio iznenaditi i novčano nagraditi učenike PŠ Vikići koji su učestvovali u akciji, što je svakako čin za pohvalu.

Više o kompletnoj akciji u prilogu ispod ovih par fotografij.

U subotu, 1. 6. 2019., uspješno provedena akcija na čišćenju korita i ušća Ponora pokazala je kako se uz malo volje i dobre organizacije mogu ostvariti višestruki pozitivni efekti.

Mnogo se radilo, očišćeno je korito i ušće Ponora, metaforički rečeno Ponoru je udahnut novi život, prodisao je (otčepljeno je ušće, potok normalno ponire), čime su učesnici akcije dali nemjerljiv doprinos i uređenju okoline i očuvanju prirode, a sama akcija je protekla u jednom ugodnom, izuzetno lijepom druženju i vedrom ozračju.

Kako kažu akteri akcije, u koritu Ponora moglo se naći svega i svačega, naprosto jedan užas i ružna slika koju šalju neodgovorni građani, a koja se mora promijenuti.

Organizatori akcije, porodica Mujetić Medmeda, vikićkim osnovcima učesnicima obezbijedila je i bajramske poklon paketiće, a evo šta je o samoj akciji rekla Ilena Jusić, jedna od učiteljica Područne škole Vikići, koja je sa svojim mališanima bila dio ove predivne priče: “Uspješna akcija, rekreacija il izlet. Bilo nam lijepo, zabavno i poučno. Hvala svima koji su se odazvali današnjoj akciji, a i onima koji su mislili na nas. Zahvaljujemo se i gosp. Mehmedu Mujetiću na gostoprimstvu i paketićima”.

Jedno veliko bravo i pohvale za učiteljice i djecu Područne školenVikići i za sve učesnike akcije, za Hasiba Sušića koji se stavio na raspolaganje sa traktorom, za gradskog vijećniku Ahmeda Fatkića, koji je obezbijedio kontejnere, vreće za smeće i rukavice, a naravno i za organizatore, porodicu Mujetić.

U narednom periodu Zavod za prostorno uređenje Bihać najavio je angažovanje bagera na čišćenju i proširenju ušća.

NAPOMENA: Mole se građani da vode računa te odlažu smeće na lokacije predviđene za tu namjenu, u suprotnom, kako iz Zavoda za prostorno uređenje najavljuju, slijede novčane kazne koje i nisu baš male.

Vama, cijenjeni prijatelji portala, preporučujemo da pogledate galeriju fotografija u prilogu i osjetite dijelić subotnje atmosfere koja je vladala tokom akcije.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button